vervolgslider-1 vervolgslider-2 vervolgslider-3

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Online offerte

APK of onderhoud aan uw auto? Vraag hier uw offerte op. 

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

17 05 2019 foto1a

Ook in Nederland wordt de 100e verjaardag van Citroën groots gevierd, zoals tijdens de Nationale Oldtimerdag op zondag 16 juni op de Bataviaboulevard in Lelystad. De organisatie belooft er de 30 mooiste Citroëns van Nederland te tonen.

17 05 2019 foto2

De Nationale Oldtimerdag is inmiddels een vast item in de agenda van auto- en klassiekerliefhebbers; het wordt dit jaar al voor de 35e keer georganiseerd. Werden de klassiekers tot voor enkele jaren nog langs de Lelystadse dreven geparkeerd, tegenwoordig is de schitterend aangelegde Bataviaboulevard en het aangrenzende havengebied de locatie. De auto’s komen tegen de achtergrond van de in historische stijl gebouwde panden erg mooi tot hun recht.

17 05 2019 foto3

Citroën doet er goed aan om de 100e verjaardag in deze omgeving te vieren. De slingers mogen in eerste instantie worden omgehangen bij Citroën A, die in 1919 is gebouwd, in de fabriek met de eerste lopende band in Europa. De importeur van het merk presenteert in Lelystad een overzichtstentoonstelling met dat eerste model tot het allernieuwste exemplaar. “Citroën laat zien dat het de kunst van comfort en design verstaat”, zo laat het weten.

17 05 2019 foto4

“Een leuk detail is dat grondlegger André Citroën, geboren in 1878, Nederlandse roots had”, vertelt woordvoerder Anne Lobbes van Citroën Nederland. “Zijn overgrootvader Roelof was groeten- en fruithandelaar in Amsterdam en koos in 1811 bij de Burgerlijke Stand als achternaam Limoenman. Zijn zoon Barend veranderde die naam in Citroen. Kleizoon Levie verhuisde vervolgens met zijn gezin naar Frankrijk en het was diens zoon André die op aandringen van een Parijse leraar een trema zette op de e in zijn achternaam, opdat de Fransen die beter konden uitspreken.”

17 05 2019 foto5

Een andere, belangrijke link tussen Citroën en Nederland is dat het tot de eerste landen mag worden gerekend waar de Franse auto’s naartoe werden geïmporteerd. Wie kent niet het iconische gebouw van de importeur aan het Stadionplein in de hoofdstad? Liefhebbers treuren dat deze plek enkele jaren geleden werd verruild voor een efficiënte kantoorlocatie elders in de stad.

17 05 2019 foto6

De Nationale Oldtimerdag verwelkomt op zondag 16 juni maar liefst ruim 400 deelnemende historische automobielen. Het evenement is gratis toegankelijk en heeft als motto ‘Erfgoed dat beweegt’. De Bataviaboulevard is een locatie met Mediterrane allure aan de oever van de voormalige Zuiderzee. In het dagprogramma zijn presentaties opgenomen van de ‘Belle Epoque’ (periode 1890-1920) en de ‘Roaring Twenties’ (periode 1920-1930).

Meer info over de Oldtimerdag in Lelystad?

 

FOTO rechten:
De gebruikte foto's worden reeds gebruikt op het internet (en facebook) en zijn naar onze mening rechtenvrij. Wanneer de rechtmatige eigenaar – bewijsbaar-  aangeeft dat de betreffende foto’s niet zomaar gebruikt kunnen worden, verwachten wij een prompte reactie, zodat we dit adequaat kunnen oplossen.

 

Uitgelicht

Tijd voor de bandenwissel!

Afbeeldingsresultaat voor zomerbanden

Het nattere weer is in aantocht, dit betekent dat uw auto weer toe is aan zijn winterbanden. Kom langs of maak een afspraak voor de wissel van uw banden. Bent u aan nieuwe banden toe, dan bent u bij ons ook aan het juiste adres.


 We hebben aanbiedingen voor alle merken!

 

Actiepagina

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk

RDW erkend logo


autoservice zwart

Koperweg 15
2401 LH Alphen aan den Rijn
0172 415 080
info@autoservicezwart.nl

staticmap

Social Media

Volg ons ook op de social media

   icon-facebook icon-twitter

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig